
Vi älskar mat
Vår matfilosofi
Vi brinner för det lokala och för det som känns genuint! Det finns en rustik och genuin mathistoria i området och det är spännande att kombinera de gamla rätterna med mer modern mat. Höstens överflöd av svamp och bär blir pricken över i!
Mat med variation
Vi hoppas kunna erbjuda något för alla – oavsett när på dagen du besöker oss. Fika, smörgåsar, glass, förrätter, huvudrätter och efterrätter – och det finns alltid alternativ för dig med matpreferenser eller allergier.
Lokala råvaror
Vegetariskt och veganskt
mat med lokal förankring


Fisket är en del av vår historia
Det kustnära fisket i Östersjön och Bottenviken har genomgått stora förändringar de senaste åren, detta gör att tillgången på lokalt, viltfångad fisk i det närmaste har blivit obefintlig. Vi har under åren förlitat oss mycket på Lasse här i byn och på Finap i Härnösand, de sliter hårt för att få lönsamhet i sina verksamheter nu när tillgången på fisk så kraftigt gått ner.
Under hösten 2023 rödlistade WWF strömmingen i Östersjön och Bottniska viken. Strömmingen är fortsatt rödlistad runt hela Sveriges kust samt Nordsjöns norra del. Då vi inte kan erbjuda lokalt fångad strömming och då strömmingen blivit rödlistad av en anledning har vi valt att avstå från strömming i år – trots att strömmingen som matfisk har haft en enorm betydelse för orten där vi bor. Istället försöker vi hitta andra hållbara fiskrätter, därför blir en del av fiskmenyn lite mer experimentell – rätt spännande ändå! Vi hoppas att havet och ekosystemen återhämtar sig och fram tills dess måste vi alla hjälpas åt på de sätt vi kan.