Ons voedsel

We houden van eten

Onze voedselfilosofie

We zijn gepassioneerd door het lokale en wat echt aanvoelt! Er is een rustieke en authentieke voedselgeschiedenis in het gebied en het is opwindend om de oude gerechten te combineren met modernere gerechten. De overvloed aan paddenstoelen en bessen in de herfst is de kers op de taart!

Gevarieerd eten

We hopen voor elk wat wils te bieden - op welk moment van de dag je ons ook bezoekt. Koffie, broodjes, ijs, voorgerechten, hoofdgerechten en desserts - en er zijn altijd opties voor mensen met voedselvoorkeuren of allergieën.

Lokale grondstoffen
  • Onder andere :
  • Vlees van je eigen boerderij
  • Elandvlees uit de noordelijke bossen
  • Aardappelen van lokale telers
  • Paddenstoelen en bessen die we zelf geplukt hebben
Vegetarisch en veganistisch
  • Broodjes en gebak
  • Vegetarische en veganistische alternatieven voor andere menu-items
  • Veganistische toetjes & ijs
  • Laat het ons weten als je suggesties of verzoeken hebt
eten met een lokaal tintje
  • Gehaktballetjes met puree en roomsaus
  • Inlagd sill & strömming, laxröra & gubbröra
  • Eland gehakt steaks
  • Tielse knoedel met aardappelgratin
  • Panna cotta met bosbessen
  • en meer...

Fisket är en del av vår historia

Det kustnära fisket i Östersjön och Bottenviken har genomgått stora förändringar de senaste åren, detta gör att tillgången på lokalt, viltfångad fisk i det närmaste har blivit obefintlig. Vi har under åren förlitat oss mycket på Lasse här i byn och på Finap i Härnösand, de sliter hårt för att få lönsamhet i sina verksamheter nu när tillgången på fisk så kraftigt gått ner.

Under hösten 2023 rödlistade WWF strömmingen i Östersjön och Bottniska viken. Strömmingen är fortsatt rödlistad runt hela Sveriges kust samt Nordsjöns norra del. Då vi inte kan erbjuda lokalt fångad strömming och då strömmingen blivit rödlistad av en anledning har vi valt att avstå från strömming i år – trots att strömmingen som matfisk har haft en enorm betydelse för orten där vi bor. Istället försöker vi hitta andra hållbara fiskrätter, därför blir en del av fiskmenyn lite mer experimentell – rätt spännande ändå! Vi hoppas att havet och ekosystemen återhämtar sig och fram tills dess måste vi alla hjälpas åt på de sätt vi kan.

nl_NLNederlands